Røde Kors’ hjertestartere redder liv – Og det kan du også

Røde Kors’ hjertestartere redder liv – Og det kan du også

 

Af Emma Frimann

 

I Danmark falder 3500 mennesker hvert år om med hjertestop uden for et hospital, og kun 12 % overlever. Røde Kors Aalborg har opsat AED Hjertestartere udendørs ved alle 4 butikker, så overlevelsesraten kan blive endnu højere.

Vi kan se, at hjertestarterne er blevet brugt op til flere gange, og det er vigtigt at andre tør tage samme valg hvis uheldet skulle være ude, da dette redder liv.

Selvom hjertestarterne er nemme at betjene, og er indstillet til at vejlede brugeren igennem situationen, kan mange stadig føle sig utrygge ved at bruge den. Derfor tilbyder Røde Kors førstehjælpskurser hvor du kan blive klogere på hvordan de bruges til at redde liv. På kurset ”Genoplivning med hjertestarter” lærer du nemlig både at give førstehjælp med hjerte-lunge-redning og brug af en hjertestarter, som er de behandlingsformer der har størst betydning for personens overlevelse.

Røde Kors Danmark har fra start i 1864 haft førstehjælp som sin kerneydelse, hvilket afspejler sig i at Røde Kors ydermere tilbyder andre førstehjælpskurser, nemlig ”Færdselsrelateret førstehjælp”, ”Udvidet førstehjælp” og ”Førstehjælp til børn og babyer”, som du kan læse mere om på rodekors.dk. Her kan du desuden også bestille en hjertestarter til din virksomhed.

Mulighed for tilmelding til kurset ”Genoplivning med hjertestarter” og de andre førstehjælpskurser kan findes på www.rodekors.dk/foerstehjaelp/foerstehjaelpskursus.