Vandets Dag i Randers Natur center

Vandets Dag i Randers Natur center

Skoletjenesten deltager i vandets dag

Rent vand en mangel.
Dette kunne være titlen på alle stjerneløbsposterne på Vandets dag 2019 i Randers naturcenter.
For andet år, var Røde Kors inviteret med til at have en post i Stjerneløbet, hvor 500 elever i 3. klasser fra Randers skoler deltog.
Røde Kors deltog sammen med Verdo, Vandmiljø Randers, Museum Østjylland, Affald Randers, Folkekirkens skoletjeneste og Randers Havn i denne spændende dag.
Røde Kors post, blev der taget udgangspunkt i Togo Afrika. De mange klasser fik historien om Espoir, der fik diareer af det snavsede vand, idet problematikken var hygiejne, rent vand til håndvask, toiletforhold i skole og landsbyen, for at undgå sygdomme bl.a. diareer, der i værste tilfælde kan medføre død.
Der hvor Røde Kors venskabsprogrammer er med til at uddanne lokalbefolkningen og oprette håndvaskestativer og toiletter, har der i det første år derefter ikke været tilfælde af diaree. Eleverne hjalp med at bygge håndvaskestiv som de kunne vaske hænder ved, smagte klorrenset vand og nødhjælpskiks. Hørte om hvor meget vand man i Afrika og Danmark bruger dagligt, hvor ofte et barn dør grundet forurenet vand, og den nyeste katastrofe med massive oversvømmelser i Malawi og Mozambic.
Som belønning fik de Røde Kors bolche og plastre.
En rigtig dejlig dag hvor solen kom frem og gjorde dagen endnu bedre. Ja og vi er selvfølgelig med igen næste år til nye 3. klasser. Som der også blev nævnt i Tv2 Østjylland i aften. Desværre var der ikke billeder fra Røde Kors stjerneløbs posten i