Klima uge på Terndrup Skole

Klima uge på Terndrup Skole

Vildere, Voldsommere, Vådere

Sådan blev titlen på foredrag for 6-9 klasse Terndrup skole 18. marts 2019

Klimaet fylder meget i medierne, hvordan kan vi minimere klimaændringer og mange andre spørgsmål, arbejdes der med i skolen. På Terndrup skole, var hele ugen i klimaforandringers tegn. Vi blev inviteret til at fortælle om hvad Røde Kors gør for at hjælpe ofrene for natur katastrofer

De ca. 60 elever på to hold, kom med bud på hvilke katastrofer der har været de sidste 10 år og de blev markeret på verdenskortet. Derefter snakkede vi om hvilke konsekvenser disse katastrofer har haft og hvad Røde Kors prioriterer i nødhjælpsarbejdet.

Inden vi sluttede hørte eleverne om familie eftersøgningstjenesten, smagte klorrenset vand og nødhjælpskiks. De blev også stillet over for et dilemmaspil, hvor de ud fra spørgsmålene kunne vurdere deres evne til overleve i en flygtningelejr.

Et oplæg der gør eleverne klogere til projektarbejde i klimaugen.