Mapop løb med Førstehjælp

Mapop løb med Førstehjælp

Mellervangskolen afholdte pædagogisk weekend på Løgstør Parkhotel. I den forbindelse var der indlagt et løb med 11 poster. Selve løbet var et GPS løb, lavet i programmet Mapop, der ledte de deltagende hold ud i området, både til vandet, golfbanen og til to poster med indlagt førstehjælpsopgave.
 
Jette Svenningsen og Tove Lassen Brødsgaard fra Røde Kors Aalborg kom her i spil sammen med 2 figuranter drenge fra Gudumholm. De lavede to øvelser. Den ene var en ulykke med en cyklist, der var kørt ned med benbrud og ondt i hovedet, og en oprevet bilist (Jette). I den anden øvelse indgik en dreng, der pludselig faldt om med kramper, og en stærkt oprevet kvinde han stod og hørte musik med (Tove).
 
Når holdene nærmede sig opgaven begyndte skuespillet at gå i gang, og de skulle derefter redde den tilskadekomne på bedst mulige måde. Drengene spillede så godt, at holdene virkelig troede det var virkelighed, og gik i gang med redningen. Efterfølgende blev scenen evalueret og bedømt, hvorefter holdet kunne gå videre til en ny opgave.
 
Det var en fantastisk formiddag førstehjælpsinstruktørerne fra Røde Kors Aalborg kom ud i.